logotyp
Du är här: Startsida/rostlagning

Rostlagning och vad vi kan hjälpa till med

Vår personal jobbar dagligen med rostlagningar och vi kan hjälpa till med allt från blästring, svetsning och lackbättringar. Gör man en rostlagning bör arbetet utföras ordentligt så att man får ett hållbart resultat, det finns inga genvägar eller alternativ att endast åtgärda delvis av en rostskada. Rosten kryper in och gör små porer i plåten och därför är det viktigt att verkligen få bort rosten och därefter skydda plåten med grund och lack. Ska du sätta igång med ett projekt själv så kom ihåg att köpa materialet som behövs samt att du har tid över för att utföra hela arbetet. Vissa rostskador kan inte utföras utan rätt utrustning och kunskap.

Nedslag på bilprovningen

Har du fått nerslag på Bilprovningens besiktnin och behöver hjälp med att åtgärda exempelvis en sönderrostad sidobalk, domkräftsfäste, rambalk eller andra delar på bilen så kan vi hjälpa till med det mesta. Områden vi rostlagar mest är:

Punkter från nedslag:

text kommer snart

Bedömning av rostangrepp

Det är viktigt att göra en bedömning av rostangreppet för i vissa fall räcker det inte med att slipa eller blästra. Om rostangreppet har gått lång och grav genomgående rost har bildats så måste plåten bytas. Vi erbjuder kostnadsfria besiktningar och går då tillsammans igenom bilen och gör en bedömning. Efter utförd kontroll / besiktning lämnas kostnadsförslag samt rekommenderad åtgärd.

Fördelar med att välja oss

Vi har kunskapen och erfarenheten. Kan få tag på ekonomi plåt, snickra plåt, nya och begagnade delar. Finns behov av hyr eller lånebil så kan vi hjälpa till med att ordna det. Har all utrustning för att kunna utföra rostlagningar, några exempel på utrustning/verktyg är plåtbocknings bänk, luftdrivna hål och falsverktyg, luftdrivna plåtsågar, plåtsaxar, bläster utrustning, kapmaskiner, svetsar med mera. Vi vill utföra kvalitet och hållbara resultat. Lämnar garanti på utförda arbeten. Om det finns behov av lackning av kaross delar såsom huv, dörrar eller skärmar så kan vi ställa upp med demontering och montering av plåtdelar, frakt till och från lackverkstad enligt överenskommelse. Låter det intressant så tveka inte att kontakta oss med allt från frågor eller hjälp med bokning av tid.

Motverka rostangrepp

Du som bilägare kan motverka rostangrepp eller upptäcka rost i tidigt skede genom att göra en kontroll av bilens lack då och då vid exempelvis en tvätt av bilen. Upptäcker du stenskott eller andra skador i lack eller underredet så bör skadan åtgärdas omgående. Ju längre tid man väntar desto mer arbete blir det, även kostnaden ökar då det blir mer arbete. Vilken åtgärd som behövs beror på vart skadan är. 

Tvätta bilens underredet en till två gånger årligen, gärna höst och efter vintern. Gör rostskyddskontroll enligt rostskyddsplan om du har en rostskyddsbehandlad bil. När du är på bilprovningens besiktning kan du be besiktningsmannen att ta en titt på underredet och rostskyddet. Dem ställer ofta upp och talar om ifall det finns brister på rostskyddet. Vill du veta mer om du hur du kan skydda din bil mot rost så läs mer om vår rostskyddsbehandling eller underredsbehandling.

Business Hours:

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:
08.00 - 18.00
08.00 - 18.00
08.00 - 18.00
08.00 - 18.00
08.00 - 18.00
15.00 - 18.00
15.00 - 18.00

För Mer information kontakta 08-335240