logotyp
Du är här: Startsida/rostskydd/Rostskyddsbehandling

Rostskyddsbehandling

Har man en rostskyddsbehandlad bil så minskar risken för dyra rostreparationer i framtiden. Man bevarar bilens värde med en rostskyddsbehandling och det lönar sig i längden då rostreparationer kan vara kostsamt och ta tid att fixa till. Vid eventuell försäljning är det oftast lättare att sälja en bil som är i ett fint skick. Vi lämnar 3 års garanti på våra behandlingar. Här kan du läsa mer om hur vår rostskyddsgaranti ser ut.

Våra rostskyddsbehandlingar är väl utförda och vårt mål är att din bil ska hålla så länge som möjligt. Vi har både vaxbaserade och vattenbaserade rostskyddsbehandlingar. Vilken behandling som kan utföras beror på vad din bil har för skydd från start. Våra produkter är kompatibla och vi kan även göra kompletteringar fast du har gjort behandling tidigare hos någon annan.

Pris på rostskyddsbehandling och hur lång tid det tar

En behandling kostar från 3972:- och upp till 9016:- för minsta till största bil. Det beror även på hur mycket arbete det går åt för demontering och montering av detaljer som inte ska rostskyddas och självklart arbetstiden och åtgång av produkter. Vill du veta mer om pris för rostskydd så kan du läsa mer om vad rostskyddsbehandling kostar här. Arbetstiden inklusive torktider för behandlingen är totalt 3 dagar om inte fler tilläggsarbeten ska utföras.

Hur åtgärdar ni rost på underredet?

Har du en bil som har börjat rosta och vill rostskydda bilen så kan vi sand blästra underredet för att få bort rost innan rostskyddsbehandling. Här kan du läsa mer om sandblästring.

Vad har ni för tork och ventilations utrustning?

Vi har en modern ventilations anläggning i vår lokal som värmer luft, får bort fukt och ger ren luft. Ventilationen ger ca 350-500 liter luft per sekund.

Vad ingår i en fullständig behandling?

Såhär går en rostskyddsbehandling till med (Tectyls vattenbaserade rostskyddsbehandling)

Dag 1:

Bilen hissas upp på lyft, samtliga hjul demonteras från bilen inklusive innerskärmar, pluggar samt skyddsdetaljer och plastdetaljer

Dag 2 och dag 3:

När bilen har torkat fortsätter vi med att maskera detaljer såsom bromsskivor, bromsok, skärmkanter och andra punkter som inte ska rostskyddas.

När vi är färdiga gör vi en besiktning av underredet för att säkerhetsställa roststatus. Stöter vi på rostskador så måste vi blästra bort rosten innan vi kan fortsätta med behandling.

Nu börjar vi med att rostskyddsbehandla bottenpalttan med en slitstark produkt (Tectyl 5765w-a). Vi täcker hela bottenplattan inklusive hjulhus, innerskärmar, framvagn, bakvagn, bensintank och bromsrör. Efter torktiden så börjar vi med att behandla alla balkar, hålrum och trösklar med en högpenetrerande produkt som heter (Tectyl 4d750). Alla känsliga punkter blir väl skyddade såsom svetsfogar och dubbelplåtar. Produkten tränger in och skyddar allt invändigt. Tectyl 4d750 är helt fri från lösningsmedel.

Motorhuv och motorutrymme, dörrar och bagegelucka skyddas med en produkt som är lik 4d750. Den skyddar alla falsar, mellan dubbelplåtar i plåtomvikningar. I dörrar och bagagelucka sprutar vi 4d750.

Nu är behandlingen färdig och vi kan gå igenom hela rostskyddet för att säkerhetsställa att allt är utfört korrekt. Alla demonterade detaljer monteras tillbaka och bilen tvättas i vår tvätthall. Ett garanti certifikat skrivs och bilen kan levereras.

Tectyls oljebaserade behandling

När vi behandlar en bil med Tectyls oljebaserade behandling så är metoden samma som ovan men vi använder Tectyls oljebaserade slitskyddsmedel (Tectyl 120-eh) istället. I båda behandlingarna används alltid oljebaserade rostskyddsprodukter i balkar och hålrum. Priserna är lägre med denna behandling och denna metod kan användas för kompletteringar samt för tidigare rostskyddade bilar med vax och oljebaserat rostskydd

Vad kostar rostskyddsbehandling?

Priset på behandling beror på vilken bilmodell man har, priserna startar från 3972:- inklusive moms. Vill du veta vad en behandling kostar för din bil är det enklaste sättet att mejla eller att ringa oss. Väljer du att mejla oss så får du oftast svar inom 2 timmar. Kom ihåg att ange vilken bilmodell du har.

Vilka medel använder ni vid behandling?

Vi använder oss av Tectyls rostskyddsprodukter som ger ett långvarigt skydd mot rost. Tectyl är en av dem äldsta utvecklarna av rostskyddsmedel och produkterna är anpassade för att klara av Nordens tuffa klimat.

Varför ska jag välja er?

Vår personal har väldigt lång erfarenhet inom branschen, vi är en fullutrustad rostskyddshall. Ett bra exempel är att ifall du har en bil som har börjat få rostangrepp så är vi en rostskyddshall som har utrustning för att kunna avlägsna rosten effektivt genom sandblästring och därefter lacka dessa ýtor innan rostskyddsbehandling. Idag finns det många rostskyddshallar i hela landet, dock saknar många fullständig utrustning för att kunna jobba med bilar som är äldre och har fått rost. Vi lägger ner tid för att göra ett bra arbete och är därför inte billigast. Vi stressar aldrig igenom ett jobb, hos oss får du ett arbete som håller länge och därför kan vi lämna en 3 årig garanti på vår behandling.

För Mer information kontakta 08-335240